Aquajoggen


Aqua Jogging

Wat is Aqua-joggen?
Aquajoggen is een begrip in alle zwembaden: Het geeft prima resultaten bij het opbouwen en behouden van uw lichamelijke conditie en het is leuk om te doen. The Swimfactory biedt u de mogelijkheid om zowel in zee als in het 50 meter bad van het Lions dive te aquajoggen.

Gezond en fit

Aquajogging is er voor iedereen die wil werken aan zijn eigen fitheid. Aquajogging is een ontspannen manier van bewegen. Lopen zonder de grond te raken, waarbij gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke weerstand van het water. Behalve loopbewegingen worden specifieke oefeningen gedaan voor armen, benen, maar ook de buikspieren worden niet vergeten! De oefeningen zijn voor iedereen goed te volgen, leuk en gevarieerd. Ervaar het zelf!

Bij het aquajoggen doet u oefeningen in diep water met behulp van een zogenaamde Wetbelt; een soort zwemgordel die ervoor zorgt dat uw lichaam rechtop in het water blijft hangen, zonder dat uw voeten de grond raken. Nu beweegt u uw armen en benen op dezelfde wijze als tijdens lopen.

Gezondheid staat voorop

De verschillende onderdelen en bijbehorende oefeningen zorgen ervoor dat je je fitter gaat voelen, dat je een betere conditie hebt en dat je lekker in je vel zit. Bovendien is bewegen in het water minder blessuregevoelig waardoor vaker gesport kan worden. Natuurlijk is het verstandig een dag rust te nemen tussen intensieve oefeningen waarin dezelfde spiergroepen worden gebruikt. Zo kan de spier aansterken na de oefening. Wanneer dezelfde spieren te vaak te snel achter elkaar worden getraind, kan dat afbreuk doen aan het spierweefsel.

Veilig en onbelast bewegen

Aquajoggen is een veilige bewegingsvorm, blessures komen nauwelijks voor. In tegenstelling tot bijvoorbeeld lopen op de weg, is er bij Aquajoggen geen enkel contact met een harde ondergrond. U heeft dus ook geen last van schokken of stoten waardoor uw gewrichten, pezen en banden niet overbelast kunnen raken. Als u last heeft van uw rug of als u kwetsbare knieën of enkels heeft, is aquajoggen voor u een ideale vorm van werken aan uw conditie.

Omdat het tempo, en daarmee de intensiteit van de de oefeningen, zelf bepaald kan worden is Aquajoggen een prima manier om te herstellen na een blessure. Om deze reden wordt Aquajoggen dan ook vaak aanbevolen door huisartsen en fysiotherapeuten.

Door de vele variaties die mogelijk zijn, is iedere les weer anders. Door op muziek te oefenen is het eenvoudiger het bewegingsritme op een hoog niveau te houden. Er wordt regelmatig gewerkt met materialen om nog meer gebruik te maken van de weerstand van het water, waardoor de spierversterkende en conditieverbeterende oefeningen nog meer effect hebben.

Om spierkracht te trainen in het water, zijn er speciale aquafitness-oefeningen. Dit zijn oefeningen die speciaal voor in het zwembad ontwikkeld zijn en zo veel mogelijk gebruik maken van de weerstand van het water. Train je in de sportschool met gewichten; in het zwembad gebruik je de weerstand van het water.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA