Zwangerschapszwemmen


Zwemmen tijdens de zwangeschap

Zwangerschapszwemmen is een heerlijke, gezonde manier om u voor te bereiden op de bevalling.
Optimaal genieten van je zwangerschap in heerlijk warm water. Eventjes het gevoel van gewichtsloosheid door de opwaartse kracht van het water. Samen met anderen genieten van een van de mooiste periodes in het leven.

Genieten van die bijzondere maanden;

Als u zwanger bent wilt u natuurlijk genieten van elk bijzonder moment. De eerste maanden kunt u zonder problemen nog van alles doen, maar vanaf een maand of vier vijf begint uw lichaam flink te veranderen. Veel aanstaande moeders kiezen er dan voor om iets te doen met bijvoorbeeld zwangerschapsgym of yoga. Tijdens dit soort cursussen gaat veel aandacht uit naar de verschillende mogelijkheden van ontspannen, vaak vooral gericht op de bevalling zelf.

Probleemloos bewegen

Maar als uw buik in omvang begint toe te nemen zijn veel bewegingen vaak minder prettig. In het water kunt u echter vrijwel alle bewegingen probleemloos maken. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de opwaartse kracht van het water. U voelt zich bijna gewichtsloos. En juist dat heeft een heerlijke ontspannende uitwerking op uw lichaam.

Unieke en waardevolle band

Zwangerschapszwemmen doet u in heerlijk warm water. Dat heeft bovendien een gunstige invloed op uw bloedcirculatie. Daardoor vindt een verhoogde zuurstofopname in uw bloed plaats, wat belangrijk is voor u en uw kind. Er zijn allerlei oefeningen waardoor u zich heerlijk ontspannen thuiskomt, en waar u tevens wat aan hebt tijdens uw bevalling. Samen met anderen kunt u bovendien nog allerlei ervaringen uitwisselen. Dat schept een unieke en waardevolle band. Niet voor niets zien wij de aanstaande moeders van het zwangerschapszwemmen vaak gezamenlijk als jonge moeders weer terug tijdens het babyzwemmen.

Programma

Zwangerschapszwemmen vindt zoals gezegd plaats in groepsverband. Tijdens de les worden gedurende 45 minuten conditionele en spierversterkende oefeningen afgewisseld met ontspannings- en ademhalingsoefeningen. Al deze oefeningen kunnen op eigen tempo en niveau worden uitgevoerd. Na de oefeningen bestaat er gelegenheid om even zelf te zwemmen en na afloop kunt u nog nakletsen met andere deelneemsters bij het aangrenzende lunch cafe van het Lions Dive.

In principe kan het zwangerschapszwemmen gedurende de hele zwangerschap worden beoefend. Alvorens met het zwemmen te beginnen lijkt het ons verstandig even overleg te plegen met uw arts.