Zwemmen voor gehandicapten


Zwemmen met mensen met een beperking

Voor veel mensen met een handicap is zwemmen de ideale sport. Zwemmen kan door mensen met alle soorten chronische aandoeningen worden beoefend.

Plezier voorop

Water geeft mensen met een handicap veel bewegingsvrijheid, zonder dat zijn bang hoeven te zijn om te vallen. Plezier hebben in het zwemmen vinden wij heel belangrijk. Onze lessen worden daarom op een ontspannen manier gegeven.

Communicatie

Communicatie lijkt heel eenvoudig, maar dit kan echter vaak mislopen. Bij The Swimfactory zorgen wij ervoor dat wij altijd op de hoogte zijn van de communicatieve mogelijkheden en handicaps van de zwemmers. Daarnaast zorgen wij ervoor dat de complexiteit van de boodschap of de mogelijkheden van de ontvanger worden afgestemd. Zo blijft zwemmen voor iedereen leuk!

Coaching

Als coach van mensen met een handicap houden wij, naast de algemene coachtaken en -vaardigheden ook rekening met een aantal specifieke taken. Wij zorgen ervoor dat de zwemmers uitkomen in de onderdelen van hun sporten die een uitdaging zijn voor hun eigen mogelijkheden en die geschikt zijn voor hun niveau. Daarnaast vinden wij het belangrijk om de onzekerheid bij de zwemmers weg worden genomen. Dit doen wij door aan te sluiten op de belevingswereld en de wensen en behoeften van de zwemmer essentieel.